В ДПСУ пояснили, що принесуть нові зміни до Податкового кодексу

Підписаний Президентом України закон № 5083-VI Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної податкової служби та в зв'язку з проведенням адміністративної реформи в Україні буде сприяти спрощенню процедури адміністрування податків, упевнений глава ДПСУ Олександр Клименко.
В ДПСУ пояснили, що принесуть нові зміни до Податкового кодексу
Фото Корреспондент

Зокрема в законі враховані ініціатививідомства щодо вдосконалення спрощеної системи оподаткування за рахуноквведення п'ятої та шостої груп платників єдиного податку.

Так, повідомили Корреспондент.biz вПодаткової, у п'ятій групі "спрощенців" зможуть працюватифізособи-підприємці, які протягом останнього календарного року мали не більше20 найманих працівників, а обсяг доходу - не більше 20 млн грн.

У той же час, в шостій групі зможуть працюватиюридичні особи, чисельність працівників яких не перевищує 50 осіб, обсягприбутку - не більше 20 млн грн.

"Завдяки такій розбивці на групи іспрощенню умов ведення бізнесу у платників відпаде необхідність мінімізуватисвої податкові зобов'язання. Таким чином, як ефект від стимулювання розвиткубізнесу ми чекаємо позитивну динаміку бюджетних надходжень", - зазначивКлименко.

За його словами, значно спроститьдокументообіг і дозволить планувати витрати для підприємців врахована в законіініціатива ДПС щодо авансових платежів податку на прибуток. Підприємства здоходом не менше 10 млн грн будуть платити щомісяця 1/12 частину нарахованогоза минулий рік податку.

У випадку, зазначають в ДПС, якщо підприємствопротягом кварталу показує збиток, воно може подати заяву, зробити перерахунок,і буде до кінця року звільнене від сплати авансових платежів.

"Це загальноприйнята європейськапрактика, що дозволить зменшити кількість контактів представників бізнесу зподатковою службою. Зауважу, що авансові платежі можуть не платити представникималого та середнього бізнесу, тобто платники податків, у яких доходи неперевищують 10 млн грн, а також новостворені підприємства", - зазначивКлименко.

За словами чиновника, перевагою для цієї групиплатників є також дозвіл не подавати податкову декларацію за календарнийквартал, півріччя і дев'ять місяців, а податок на прибуток платити на підставірічної податкової декларації без сплати авансового внеску.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK